4. jan. 2010

Hurra for bedre tilbud innen PR-utdanning!Tidligere i høst gikk debatten på Twitter og andre forum om en bachelorgrad er nok relevant utdanning for å begynne i en jobb. Bakgrunnen var en rapport fra NIFU STEP som tidligere i fjor viste at 8 av 10 studenter mente at en bachelorgrad ikke var nok. Den mest ekstreme ytringen kom i mine øyne fra den anerkjente utdanningsforskeren Per Olaf Aamodt. Han foreslo å fjerne bachelorgraden og kun tilby 5-årige mastergradsstudier. Dette irriterte meg litt i og med at det ikke per dags dato er noe tilbud i Norge for PR-studenter på høyere nivå enn bachelor. Jeg syntes dermed at å ta bort det lille tilbudet vi har virket helt bak mål, selv om han nok ikke tenkte på PR, eller å fjerne tilbud som ikke har noe alternativ når han kom med denne generelle uttalelsen.

Nå har BI kommet med et tilbud som kan gi oss studenter mer å tygge på.
Det er imidlertid ikke tilgjengelig for studenter ennå, opptakskravet er minst fire år i bransjen og 180 studiepoeng, men det er en hyggelig start. Fra januar 2010 lanserer de programmet PR-ledelse og strategisk kommunikasjon på 30 studiepoeng. Programmet er utviklet i samarbeid med BI og Norsk kommunikasjonsforening, noe jeg synes er veldig spennende. Ingenting er bedre enn å utvikle et program i tett samarbeid med bransjen selv for å sikre at det virkelig er behov for utdanningen. Det er heller ingen tvil om at programmet er ønsket hjertelig velkommen. I følge kommunikasjon.no er det allerede lange ventelister til programmet en måned før oppstart. Det er ikke en full mastergrad, men i alle fall et steg i riktig retning.

Så får vi se da, om det er sånn at det etterhvert kreves en mastergrad, også av oss innen PR-bransjen. Det blir trangere og trangere om plassene, noe som fører til at flere og flere tar høyere utdanning for å kunne hevde seg i toppen. Kanskje får Aamodt rett, kanskje tar vi alle mastergrad om 10 års tid. Det vil skape en enda større kunnskapskløft enn vi har i dag, men det er en annen diskusjon.

Liv-Runi Amundsen
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

1 kommentarer: on "Hurra for bedre tilbud innen PR-utdanning!"

Peggy sa...

This is not a new program. It is the master of management program and has been in existence several year. It changed its name right after the Bachelor program did. This program is a module-based program and is for students with work experience, and it attracts mainly students who are working in PR or communication but have no education in the area, unlike yourselves. What we want and are working for is a 2-year Master of Science program in (corporate) communication that can provide the basis for a doctorate, which the master of management program does not.

Legg inn en kommentar