18. des. 2009

Elendig av BI!

Nå er det endelig juleferie. Det var etterlengtet. Spesielt etter en noe provoserende eksamensperiode.

Helgen som var hadde vi hjemmeeksamen i markedskommunikasjon. Eksamensteksten var en lang blekke om Moods of Norway med presentasjon, oppgavetekst og det samme i en engelsk versjon.Det er det verste jeg har vært borte i! Riktig nok har jeg lest mye som har vært elendig skrevet fra BI før, men dette var helt spesielt! For det første ble forsiden på eksamen byttet ut med en ny versjon etter en time fordi det sto at den skulle leveres i 2008 og at vi måtte jobbe individuelt (åpenbare feil, som likevel skapte litt oppstandelse). For det andre var det helt åpenbare orddelingsfeil som “Diskuter hvilke prosess responser kommunikasjonen antageligvis vil skape hos kundene.” PROSESS REPSONSER! Og det var verre ting, som for eksempel oppgave 2:

“Hvordan er merket posisjonert (med tanke på produkt nytte og orientering) overforvalgte målgruppe/ne? Diskuter styrken og svakheten ved denne posisjoneringen.”

Siden vi allerede har lest oss gjennom ti- tolv orddelingsfeil før denne oppgaven
skulle man tro at det samme var problemet her, og at de var ute etter posisjonering med tanke på produktnytte og orientering. Nei, pass på! Her er det nemlig et komma som mangler. Det ble oppdaget takket være mailveksling med fagansvarlig etter for mye tid brukt på grubling og forutsetninger.

Og sånn kunne jeg fortsatt langt innover i juletiden. Det er ikke bare denne eksamen som har flust av eksempler. Jeg har hørt mye snakk om nettopp dette i løpet av mine år på BI. De burde jo i det minste klare å forbedre seg når de oppdager feilene sine. Hvis de i det hele tatt gjør det, da.

Man kan godt skylde på at korrekturleseren hadde tatt juleferie eller at en assistent gjorde jobben, men uansett burde ingen som skriver så - beklager språket - ”ræva”, ha noe med en eksamen å gjøre.

Vi går på skolen for å lære. Vi har eksamener for å vise det vi kan. Vi får karakterer for innsats og oppnådd kunnskap. Da er det ganske ille at de som både skal undervise og vurdere oss ikke kommuniserer eller skriver bedre enn en middels god norskelev på ungdomsskolen. Skjerp dere!

Ellen Amalie Vold
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

2 kommentarer: on "Elendig av BI!"

Bergitte sa...

Helt enig! Klagemail er sendt, og jeg håper det er flere som reagerer. Pinlig for BI..

Legg inn en kommentar