30. nov. 2009

Meg og sosiale medier


Alt må ha gått saktere før i tiden. Det virker som om det bare går fortere og fortere. Spesielt etter at mannen i gaten oppdaget internett, og etter at datamaskinene overlevde overgangen til 2000-tallet, har det eskalert med en voldsom fart.
Nå har Facebook vært et ”must” en stund, du er liksom litt spesiell hvis du ikke er der. Jeg har et par venner som ikke er på Facebook, og man merker at de detter utenfor. De går glipp av ”snakkiser” i hverdagen, de blir gjerne glemt når det inviteres til fest og ingen husker bursdagen deres.
Jeg har også venner som vil være først ute med alt. Som overvåket Twitter og andre kanaler konstant i jakten på noen som hadde en Google Wave invitasjon, når det ble lansert for ikke lenge siden.

Jeg ligger litt på midten, kom diltende inn på Twitter nå i høst, en god stund etter de første, men før mange i det hele tatt visste hva det var. Google Wave måtte jeg også skaffe meg, siden det ble tvitret så mye om. Jeg elsker konseptet, og gleder meg til flere av mine kontakter og venner kaster seg på bølgen.
Ord som digitalt klasseskille har blitt tatt fram med ujevne mellomrom de siste årene. Hvis datamaskiner og internett har ført til et digitalt klasseskille, så kan man vel si at de ”nye” sosiale mediene fører til et ”nytt” sosialt klasseskille?
Jeg sier ”nye” fordi jeg har hatt Facebook siden tidlig 2007, og da var jeg ikke først ute der heller. Utviklingen går så fort nå, at ting er nye mye kortere enn før.
Nei, en hit er ikke ny når det er et år siden den kom ut i USA, selv om noen radiokanaler fortsatt mener det.

At sosiale medier er nyttig og lærerikt er i hvert fall helt klart. Jeg har fått tips om foredrag, nettsteder og tv-programmer det er verdt å sjekke ut. Sosialt er det også. Statusoppdateringer og chat har ført til at kjedelige kvelder har utviklet seg til alt fra muffinsbesøk til en øl på byen.
I tillegg er det tydelig at det kan være et konkurransefortrinn å være god på de sosiale mediene når man skal ut i jobb.

Det blir stadig mer å følge med på, og nye kanaler å sjekke ut. Det er masete og tidkrevende, men mest gøy og lærerikt. Jeg vet fortsatt ikke helt hvordan jeg skal te meg. Men jeg henger med.
Jeg tør rett og slett ikke å la være…

Bergitte Lowzow
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

3 kommentarer: on "Meg og sosiale medier"

Benjamin sa...

"Sosialt er det også. Statusoppdateringer og chat har ført til at kjedelige kvelder har utviklet seg til alt fra muffinsbesøk til en øl på byen."

Feil - øl på byen og muffinsbesøk(?) har gått tapt fordi folk sitter på internett i stedet.

Bergitte sa...

Vi satt vel på internett også før de sosiale mediene dukket opp?! Nå er vi bare mer "sosiale" på nettet. For min del blir det flere impulsturer ut døren, enn det hadde blitt uten samtaler på nett.

Heming Leira sa...

Alt kommer til å gå fortere og fortere. Inforamsjonsteknologien drives frem i eksponentiellt tempo. Å lære seg bruk av nye saker på nettet hele tiden er sannsynligvis god trening for enda raskere utvikling senere.

Hilsen en med 70 % av levetida si før internett.

Legg inn en kommentar